Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2020

În ședința de guvern de la sfârșitul săptămânii trecute, a fost adoptată hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020.

Hotărârea de guvern prevede ca salariu minim pentru 2020, „și este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul aferent anului în curs”(ministru V. Alexandru), să fie de 2.230 ron, respectiv, aceasta rezultă într-un venit mediu de 1.297, ceea ce înseamnă o creștere de 83 ron pentru fiecare salariat.

Hotărârea adoptată de guvern, practic, aprobă nu numai un cuantum de salariu, dar și o analiză pe care am făcut-o împreună cu echipa Cancelariei Premierului și Comisia Națională de Prognoză, echipele lucrând la o fundamentare care să arate din punct de vedere obiectiv că această creștere ține cont de rata inflației, dar și de indicele de productivitate”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ „se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2020, ceea ce reprezintă o creştere de 7,2% faţă de luna decembrie 2019”.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 481