Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Fondurilor Europene: Pentru 2021-2027 propunem programe operaționale regionale

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a participat la Adunarea Asociației Municipiilor din România (AMR), eveniment organizat cu participarea președintelui României, Dl. Klaus Iohannis.

În cadrul Adunării Asociației Municipiilor din România (AMR), Ministrul Fondurilor Europene a făcut un apel către autoritățile locale să se alăture demersului MFE în procesul de negociere cu reprezentanții Comisiei Europene privind viitoarele programe operaționale, pentru o cât mai bună adaptare a acestora la nevoile locale, în perspectiva 2021-2027.

 „Preocuparea MFE este orientată spre negocierile care au loc cu Comisia Europeană asupra Politicii de Coeziune aferentă perioadei de programare 2021-2027. Vom crea un comitet pentru autoritățile locale – ce vor avea statut de invitat sau membru. Veți putea fi prezenți la întâlnirile cu Comisia Europeană, pentru a vă exprima direct așteptările și nevoile pe care le aveți. Fac un apel către Asociația Municipiilor din România și către celelalte organisme asociative de la nivelul autorităților locale să participați activ în procesul de negociere și de construcție a următoarei perioade de programare. Să nu uităm că dumneavoastră sunteți beneficiarii proiectelor realizate cu fonduri europene și că aveți legătura directă cu cetățenii din comunitățile pe care le reprezentați”, a spus ministrul Ioan Marcel Boloș.

Vorbind tot despre următoarea perioadă de programare, ministrul Fondurilor Europene a mai arătat că „Trendul la nivel european este acela al descentralizării în sistemul de management al fondurilor europene. Pentru 2021-2027 și România va propune Comisiei Europene programe operaționale regionale. Asta ar însemna că se va elimina din veriga decizională organismul intermediar”.

Sursa: MFE

Vizualizări: 736