Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vor fi alocate aprox. 4 mil. euro din bugetul Programului de Cooperare INTERACT III pentru elaborarea viitorului sistem informatic care urmează a fi utilizat de comunitatea INTERREG

În perioada 3-4 decembrie 2019, au avut loc, la București, cea de-a noua întâlnire a Comitetului de Monitorizare a Programului de Cooperare Interregională INTERACT III și prima întâlnire a Comitetului de Planificare INTERACT IV.

Membrii Comitetului de Monitorizare au aprobat demararea procedurilor și alocarea a aproximativ 4 milioane de euro din bugetul INTERACT III pentru elaborarea viitorului sistem informatic care urmează a fi utilizat de comunitatea INTERREG.

Actualul sistem informatic (eMS) a fost construit de INTERACT III pentru a fi utilizat de 5 programe INTERREG, însă a beneficiat de un succes neașteptat, alte 37 de programe Interreg semnând acordurile de licență pentru utilizarea lui în mod gratuit. În prezent, eMS este folosit de o treime dintre programele INTERREG, implicând 60.000 de utlizatori și gestionând 4 miliarde de euro. Această abordare a condus la economisirea a 20 de millioane de euro din bugetele programelor INTERREG.

Astfel, în urma deciziei Comitetului de Monitorizare, reprezentanții INTERACT pot demara procedurile pentru dezvoltarea primelor module ale viitorului sistem informatic, astfel încât să fie asigurată depunerea propunerilor de proiecte, începând cu prima jumătate a anului 2021.

Conform comunicatului, în România, 4 Autorități de Management pentru programele de cooperare teritorială europeană utilizează actualul sistem informatic, iar, pentru perioada viitoare de programare, alte două Autorități de Management și-au exprimat dorința de a-l utiliza.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 140