Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Erasmus+ 2020: Peste trei miliarde de euro pentru tinerii europeni care vor să studieze sau să se pregătească în străinătate

Comisia Europeană a publicat marți, 5 noiembrie, solicitarea de propuneri pe anul 2020 pentru programul Erasmus +. 2020 este ultimul an al actualului program al Uniunii Europene pentru mobilitate și cooperare în educație, formare, tineret și sport. Bugetul estimat de peste 3 miliarde de euro, în creștere cu 12% față de cel din 2019, va oferi și mai multe oportunități tinerilor europeni de a studia, a se pregăti sau câștiga experiență profesională în străinătate.

Ca parte a solicitărilor de propuneri pentru anul 2020, Comisia va lansa un al doilea pilot pentru ,,Inițiativa privind Universitățile Europene”. Mai mult, UE își propune să creeze 35.000 de oportunități astfel încât studenții și personalul african să poată participa în program prin intermediul Alianței Africa-Europa pentru investiții și locuri de muncă durabile.

Orice instituție publică sau privată - ce activează în domeniile educației, tineretului, formării și sportului - poate solicita finanțare în cadrul acestei runde de propuneri. În plus, pot aplica grupuri de tineri active în domenii pentru tineret, dar care nu sunt constituite oficial drept organizații de tineret. În plus, Comisia a publicat marți, 5 noiembrie, Ghidul programului Erasmus+ în toate limbile oficiale ale UE. Ghidul furnizează solicitanților detalii despre toate oportunitățile puse la dispoziție în învățământul superior, în educația vocațională și formare profesională, în educația școlară și educația adulților, dar și în domeniile tineretului și sportului din cadrul programului Erasmus + în 2020.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 574