Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele depuse pe apelurile dedicate stagiilor de practică pentru elevi și studenți depășesc de 1,4, respectiv 4,8 ori bugetul disponibil!

Ministerul Fondurilor Europene a publicat ieri, 3 octombrie 2019, numărul de proiecte depuse pe cele două apeluri POCU dedicate stagiilor de practică  - elevi (apel închis pe 12 septembrie 2019) și studenți (apel închis pe 30 septembrie 2019).

Astfel, în cadrul apeluluiStagii de practică pentru studenți în regiuni mai puțin dezvoltateau fost depuse 155 de proiecte în valoare de 682,95 milioane lei. Totalul finanțărilor solicitate este astfel de 4,8 ori mai mare decât bugetul disponibil în cadrul acestui apel.

În cazul apelului „Stagii de practică pentru elevi în regiuni mai puțin dezvoltate” au fost depuse 208 proiecte în valoare de 478,77 milioane lei. Finanțările cerute sunt de 1,4 ori mai mari decât cele disponibile.

Ambele apeluri finanțează pregătirea elevilor și studenților prin stagii de practică la potențiali angajatori, asigurând astfel corelarea dintre învățământ și nevoile de pe piața muncii.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 961