Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

30 milioane euro alocați de FEI pentru descoperirea de medicamente și companii de tip spin-off

Fondul european de investiții (FEI) acordă 30 de milioane de euro Fondului de transfer de tehnologie KHAN I, un fond de descoperire a medicamentelor, cu sediul în Dortmund, Germania. Finanțarea Fondului European de Investiții se realizează prin programul InnovFin și este susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice al Planului Juncker. KHAN-I va investi în proiecte inovatoare de descoperire a medicamentelor și companii de tip spin-off în diferite etape ale dezvoltării clinice.

Comisarul Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: „Acordul se adaugă la istoricul puternic al Planului Juncker în susținerea proiectelor de cercetare și descoperire a medicamentelor biomedicale. Acest tip de sprijin acordat cercetătorilor și oamenilor de știință pentru a-și aduce ideile și inovațiile pe piață va contribui la menținerea Europei în fruntea inovației. ”

În iulie 2019, Planul Juncker a mobilizat investiții suplimentare de 424 miliarde euro, inclusiv 32,6 miliarde euro în Germania. Planul sprijină în prezent 967.000 de întreprinderi mici și mijlocii din toată Europa.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 138