Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferință organizată la Timișoara despre cum poate fi sprijinit antreprenoriatul inovativ în industria alimentară! Participarea este gratuită

Actori  ai  sectorului alimentar  din șapte  țări  europene - Irlanda,  Marea  Britanie, Finlanda, Estonia, Polonia, Grecia și România se  vor  reuni  în  această  toamnă  la Timișoara, la invitația Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.  

Aceștia vor participa la conferința internațională organizată de ADR Vest pentru a marca finalizarea cu succes a proiectului NICHE, privind inovarea în sectorul alimentar.

Când? 

Conferința va avea loc în data de 11 septembrie 2019. 

Unde? 

VOX Technology Park (Calea Torontalului nr. 69, 300254, Timișoara), cu începere de la ora 08:30.  

Particularități 

În cadrul evenimentului vor fi prezentate politici și bune practici din sectorul alimentar, derulate în diferite regiuni europene, și se va discuta despre potențialul acestora de a fi transferate în noile politici sectoriale regionale. Vor fi pregătite diferite sesiuni tematice despre modele de  brand-uri  regionale construite pe gastronomia și produsele locale, exemple de produse alimentare inovative realizate în laboratoare de cercetare europene, modele de business și de colaborare cu mediul  de  afaceri  ale  platformelor  care  sprijină  inovarea  în  sectorul  alimentar. Își  vor oferi  expertiza organizații  de  sprijin  pentru  sectorul  alimentar  la  nivel  internațional, universități și centre  specializate  în  cercetare, dezvoltare și inovare, precum și firme inovative din sectorul agroalimentar.  

În cadrul evenimentului va fi prezentat și proiectul pilot „Arome proprii”, dezvoltat de ADR Vest pentru Regiunea Vest. 

„Arome proprii” este o platformă creată de ADR Vest pentru a promova producătorii și produsele alimentare din regiune, realizată ca o inițiativă pilot în cadrul proiectului „NICHE”. 

Cine poate participa? 

La conferința internațională pot participa firme, producători locali și organizații din sectorul alimentar. Cei care doresc să asiste la eveniment trebuie să se înregistreze pe platforma. Participarea este gratuită

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 265