Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

România, printre cele mai mici rate de absorbție la nivelul UE! La contactare suntem pe locul 10 în clasamentul statelor membre

Conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeana, țările fruntașe privind contractarea și absorbția fondurilor europene disponibile pentru perioada financiară 2014-2020 sunt Ungaria, Malta, Irlanda, Finlanda și Cipru (cu rate de contractare peste 90%) și Finlanda, Luxemburg, Irlanda, Austria și Suedia în ceea ce privește sumele cheltuite (rate peste 40%).

Cum performează România?

Datele prezentate pe platforma Open Data ESIF, ce conține la acest moment informații actualizate la 30 iunie 2019 privind progresul statelor membre în perioada financiară 2014-2020, arată că România are o performanță modestă comparativ cu majoritatea statelor membre în ceea ce privește absorbția fondurilor, găsindu-se alături de Slovenia, Grecia, Italia, Slovacia, Croația și Spania pe ultimele poziții, cu rate sub 30% (România – 27%, respectiv 10,02 miliarde de euro din cele 36,7 disponibile).

Totuși, țara noastră are o rată de contractare a fondurilor peste media UE (83%, respectiv 30,35 milioarde de euro) ce o situează pe locul 10 în raport cu toate statele membre.

Pentru a consulta datele aferente României de pe portalul Comisiei Europene, click aici.

Pentru a consulta datele globale la nivelul UE, click aici.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Sursă informații și grafice: Comisia Europeană - portalul Open Data ESIF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 1818