Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR: Aplicația web CPAC va ușura atât solicitarea, cât și obținerea certificatelor de producător aferente produselor certificate pe scheme de calitate naționale și europene

Conform unui comunicat, în urma succesului pe care l-a înregistrat aplicația de mobil aferentă Catalogului Produselor Alimentare Certificate (CPAC) și a recenziilor pozitive primite din partea utilizatorilor, AFIR a dezvoltat și a pus la dispoziția celor interesați aplicația web CPAC.

Prin intermediul acesteia, în urma creării unor conturi de utilizator, fermierii care realizează produse autentice pot înregistra online noi produse certificate pe scheme de calitate naționale și europene.

În urma transmiterii solicitărilor, prin intermediul aplicației web CPAC, disponibilă aici producătorii români pot transmite și alte solicitări de atestare a unor noi produse certificate pe scheme de calitate naționale și europene, își vor putea vizualiza cererile transmise (împreună cu toate documentele anexate), pot transmite spre validare solicitările (împreună cu documentele anexate), iar angajații din cadrul Direcțiilor Agricole Județene (DAJ) pot vizualiza și descărca toate documentele aferente solicitărilor primite.

Lansarea aplicației web CPAC va ușura atât solicitarea, cât și obținerea certificatelor de producător aferente produselor  certificate pe scheme de calitate naționale și europene. Ulterior, toate produsele care au primit certificarea pe schemele de calitate, din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vor putea fi vizualizate, în mod automat, și în aplicaţia CPAC pentru dispozitive.

Sursa: Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

Vizualizări: 115