Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Set de întrebări și răspunsuri privind implementarea proiectelor destinate persoanelor aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială

AM POCU a publicat răspunsurile la întrebările beneficiarilor proiectelor finanțate din obiectivele specifice 4.1 și 4.2 care vizează reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunitățile marginalizate, inclusiv roma, prin implementarea de măsuri integrate.

Printre întrebările vizate se numără următoarele:

  1. Persoanele din Grupul Țintă care, din cauza faptului ca au absolvit doar 4 clase, au participat și absolvit doar cursuri de inițiere în cadrul proiectului POCU, nu și de calificare, se iau în considerare la îndeplinirea indicatorului 4S155. (4S37.) Persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitățile marginalizate care dobândesc o calificare la încetarea calității de participant?
  2.  Se poate prelungi durata unui proiect a cărui perioadă de implementare este de 36 de luni?
  3. Ce se întâmplă la sfârșitul proiectului dacă se constată că valoarea bugetară executată, aferentă cheltuielilor pentru activitățile care vizează ocuparea forței de muncă, este mai mică de 50% din valoarea totală eligibilă aprobată pentru proiect, în condițiile în care acest prag minim a fost criteriu de eligibilitate pentru aprobarea cererii de finanțare?
  4. Într-o firmă în care acționar majoritar este o persoană din comunitatea marginalizată, acționar minoritar poate fi o persoană din afara zonei marginalizate?

Descarcă setul de întrebări

Conform comunicatului oficial, AM POCU va actualiza periodic acest document, în funcție de întrebările pe care le va primi din partea beneficiarilor.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 1333