Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bani europeni pentru incluziune socială și acces la educație în regiunea Sud Vest Oltenia

În data de 26 iulie 2019, au fost semnate două contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 în regiunea Sud Vest Oltenia. Cele două proiecte vor promova incluziunea socială și vor ajuta la creșterea accesului la educație.

Primul contracte de finanțare semnat, „Promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comunitățile defavorizare din municipiul Craiova – faza II – zona Fântâna Popova”, are un buget total de 7.983.243,53 lei  din care suma solicitată din fonduri Regio este de 7.190.134,63 lei. Proiectul vizează două componente:

Reabilitarea și modernizarea străzilor Popova, Mirăslău, Prutului și Nedeea. Prin această componentă se dorește reabilitarea celor 4 străzi, precum și efectuarea unor lucrări de alimentare cu apă potabilă, respectiv înlocuirea conductelor de alimentare cu apă și branșamente pentru alimentare tuturor consumatorilor.

Reabilitarea fântânii pentru băut apă, de tip cișmele (de perete)- Fântâna Popova.

Cel de-al doilea contracte de finanțare semnat este aferent proiectului cu titlul „Creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ din municipiul Craiova – Grădinița cu program prelungit Curcubeul Copilăriei”. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ din municipiul Craiova, prin derularea de lucrări de intervenție specifice pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților preșcolarilor în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Curcubeul Copilăriei - Craiova.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: extinderea pe verticală (mansardare), reabilitare termică a elementelor de anvelopa a clădirii; reabilitare  termică a sistemului de încălzire; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice; instalare/reabilitare/modernizare a sistemului de climatizare; modernizarea instalației de iluminat în clădire; amenajări exterioare: loc de joacă; refacere aleilor și trotuarelor; înlocuire parțială rețele apă și canalizare.

Valoarea totală a proiectului este de 5.087.264,16 lei, din care suma solicitată este de 4.985.518,88 lei (1.048.369,02  euro).

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia

Vizualizări: 284