Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Îmbunătățirea infrastructurii medicale și educaționale din Timișoara prin fonduri Regio

În data de 23 iulie 2019, a fost semnat un contract de finanțare ce vizează reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgențe Timișoara.

Sunt prevăzute reabilitarea parteneriatului imobilului situat pe Bulevardul Revoluției din 1989, nr. 6, și extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter și patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 856 de metri pătrați. Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transportul persoanelor, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor di refăcute toate instalațiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare. Investiția cuprinde, de asemenea, dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului.

Acest proiect, în valoare totală de 10.592.285,49 lei, din care 10.379.914,99 lei finanțare nerambursabilă, are o perioadă de implementară de 51 de luni.

Un alt proiect semnat în cadrul aceleași zile dorește construirea unei noi creșe la intersecția cu strada Amzei, cu un regim de înălțime P+1E (1.340,44 mp suprafață construită desfășurată).

Proiectul cu denumirea „Construcția și echiparea infrastructurii pentru educație timpurie antrepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneștilor” are o valoare totală de 7.724.298,52 lei, din care 1.287.323,45 lei finanțare nerambursabilă și are o perioadă de implementare de 28 de luni.

Noua clădire va fi prevăzută cu toate instalațiile necesare bunei funcționări în condiții de eficiență energetică (electrice, sanitare, de încălzire etc), inclusiv panouri solare, spații pentru activitățile zilnice ale copiilor și pentru dormit, loc de luat masa și bucătărie, mobilier și dotări specifice, facilități pentru persoanele cu dizabilități (lift dimensionat corespunzător și rampe de acces), sistem de supraveghere antiefracție, nouă locuri de parcare etc.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 143