Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de beneficiar, au semnat pe data de 23 iulie 2019, trei contracte de finanțare prin Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro.

Unul dintre proiecte vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1. În cadrul acestui proiect de dorește achiziționarea unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptarea nevoilor persoanelor cu dizabilități. Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Proiectul beneficiarului prevede achiziționarea a 7 tramvaie echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și  de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara, concomitent cu îmbunătățirea generală a traficului urban și reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421,30 lei, din care 79.388.436,62 lei reprezintă fonduri nerambursabile Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni. În completare investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II și III.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 185