Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: S-au actualizat schemele de ajutor de minimis „Diaspora Start-Up” și „România Start-Up Plus”

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 a publicat varianta actualizata a schemelor de ajutor de minimis „Diaspora Start-Up” si România Start-Up Plus” aferente Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3- Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Actualizarea schemelor de ajutor de minimis menționate vizează în special detalierea atribuţiilor entitaţilor implicate: AM POCU/OIR POCU/administratori scheme de ajutor de minimis/beneficiari de ajutor de minimis.

Descarcă schema de ajutor de minimis RSUP

Descarcă schema de ajutor de minimis Diaspora Start-up

Conform documentelor publicate astăzi „recuperarea ajutorului de minimis se realizează de către furnizorul schemei (AM POCU sau OIR POCU), conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru aceasta, furnizorul schemei de ajutor de minimis elaborează metodologia de recuperare a ajutorului de minimis.” Potrivit unei liste de întrebări și răspunsuri referitoare la aceste linii de finanțare publicate la finalul lunii februarie 2019, „pentru detalierea modului în care se realizează aceste verificări şi monitorizarea efectivă, DGPECU va actualiza în maxim 90 de zile Manualul beneficiarului în care se va introduce o secţiune specifica cu privire la modul de urmărire şi de verificare a activităţii IMM-urilor nou create prin cele doua apeluri, România Start Up Plus și Diaspora Start Up”. La ora publicării acestei știri, Ministerul încă nu publicase actualizarea la Manualul beneficiarului, deși termenul de 90 de zile a fost depășit.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 4747