Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Fondurilor Europene: Digitalizarea, obiectiv prioritar de programare a viitorilor bani europeni

Designul viitoarelor Programe Operaționale, procesul de finanțare vor ține cont de nevoile României. Cuvântul cheie va fi pregătirea pentru modul în care vom folosi și cheltui banii europeni în următoarea perioadă de programare. Gândirea pe termen lung pe care o avem înaintea acestei noi provocări – al treilea cadru financiar pentru Romania – asigură premisa atât de necesară pentru un start mai bun”. Declarația a fost făcută de dna. Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, la reuniunea Comitetului de Monitorizare  pentru Programul Operaţional Competitivitate.

Echipa care gestionează acest Program a făcut o radiografie detaliată a progreselor înregistrate în implementare. A fost prezentată situaţia la zi a principalilor indicatori, astfel:

  • 41 apeluri lansate (1,44 mld. euro / 91,23% din alocare);
  • 382 contracte de finanţare semnate cu beneficiarii de proiecte de competitivitate, 78 proiecte finalizate, 275 proiecte aflate în implementare;
  • 1 mld. euro valoarea totală a contractelor semnate / 63,57% din  alocare;
  • 389,89 mil. euro plătiți către beneficiari / 26,28% din alocarea Programului.

În  cadrul reuniunii CM POC au fost prezentate totodată priorităţile pentru acest an și anume: lansarea tuturor apelurilor de proiecte, realocarea rezervei de performanţă și demararea pregătirii proiectelor pentru viitoarea perioadă de programare.

Au fost dezbătute, în același timp, principalele modalităţi pentru un proces mai eficient de implementare, în paralel cu fluidizarea plăţilor către beneficiari.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 484