Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE dorește îmbunătățirea comunicării cu beneficiarii și stabilirea unui mecanism de consultare

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene au avut miercuri o primă reuniune de lucru cu beneficiarii și partenerii – ONG-uri, asociații, firme de consultanță – pentru îmbunătățirea procesului de comunicare și stabilirea unui mecanism de dialog și consultare.

Pentru a răspunde acestei nevoi de dialog pe toate componentele, s-a agreat crearea unei platforme digitale comune de comunicare și consultare, ce va veni în completarea unui regulament stabilit de comun acord.

Pe componenta de comunicare publică, a fost evidențiată simplificarea limbajului și accesibilizarea informației, prin transmiterea permanentă a noutăților, redactate în într-un limbaj accesibil publicului larg, astfel încât măsurile de finanțare propuse și impactul investițiilor europene asupra vieții oamenilor în cei 12 ani de la aderare să fie cunoscute de toată lumea.

În paralel, MFE pregătește lansarea celei de-a doua campanii de comunicare, prin care urmărim promovarea măsurilor concrete de finanțare încă disponibile.

A fost proiectată, totodată, platforma internă de comunicare, un posibil exemplu de bună practică inclusiv pentru comunicarea cu beneficiarii și partenerii MFE. Scopul unui astfel de instrument, este înlesnirea circulării informației înspre și dinspre MFE către toți actorii interesați de fondurile nerambursabile.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 261