Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții de peste 1,4 milioane de lei pentru infrastructura educațională preșcolară din comuna Hulubești

A fost semnat pe 29 mai 2019 contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare, extindere cu centrală termică și dotare grădiniță extinsă P+1”, care va fi implementat în comuna Hulubești, județul Dâmbovița.

Proiectul a fost depus spre finanțare din Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație şi formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe şi învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație şi formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului ante-preșcolar și preșcolar, Operațiunea A.

Primăria Comunei Hulubești, beneficiar de finanțare europeană nerambursabilă, și-a propus să îmbunătățească infrastructura educațională a unității preșcolare cu program normal existente. Astfel, reabilitarea, extinderea și dotarea cu centrală termică a grădiniței din localitatea Hulubești vor asigura utilitățile necesare funcționării instituției, facilitându-se totodată accesul la educație pentru elevii cu nevoi speciale. Prin realizarea acestor investiții, cei 38 de preșcolari vor beneficia de un nou context educațional, optimizat și atractiv, adaptat nevoilor lor prin activitatea educativă asigurată de cadrele didactice.

Având o perioadă de implementare de 37 de luni, începând cu 1 septembrie 2017, proiectul vizează investiții a căror valoare totală se ridică la 1.476.730,45 lei. Din aceștia, aproximativ un milion de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), peste 160 de mii de lei fiind contribuția din bugetul de stat, în timp ce aproape 25 de mii de lei constituie cofinanțarea eligibilă a beneficiarului.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Vizualizări: 128