Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici, ediția 2019

Pe data de 27 mai 2019, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat anunțul cu privire la deschiderea sesiunii de finanțare pe anul 2019 a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici.  

Despre program

Acest program finanțează participări ale operatorilor economici români la târgurile și expozițiile cu caracter internațional organizate în statele membre ale Uniunii Europene și în țările terțe, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice. Unui operator i se va acorda alocație financiară pentru o singură cerere de înscriere eligibilă la aceeași acțiune de promovare.  

Beneficiari eligibili

Orice întreprindere unică, înregistrată legal, care nu a depășit plafonul de minimis de 200.000 euro pe durata a trei exerciții financiare consecutive pentru o întreprindere unică și 100.000 euro pe durata a trei exerciții financiare pentru beneficiarii care desfășoară activitățile de transport de mărfuri în contul terților sau contra cost. 

Buget 

Bugetul estimat pentru perioada 2017-2020 al schemei de minimis este de 71.000 mii lei. Bugetul alocat sesiunii actuale este de 10.000 mii lei.

Finanțare acordată

Pentru participarea la târguri și expoziții cu caracter internațional, cu stand de promovare a produselor/ serviciilor se acordă 25.000 de lei. Iar pentru participarea la misiuni economice internaționale se acordă 10.000 de lei.  

Termen limită de depunere

3 iunie 2019, ora 24:00

Înscrierea

Conform metodologiei, formularul de înscriere se completează online pe site-ul ministerului.

Corina Chircea, 

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Vizualizări: 429