Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modificarea ordonanței pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală (PNDL)

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din data de 30 mai, o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL).

Astfel, modificarea aprobată prevede măsuri menite să asigure protecția socială, pentru a se crea cadrul legal prin care instituțiile publice cărora le-a fost sistată alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit sau cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, să-și poată onora obligațiile de plată stabilite prin lege către persoanele vulnerabile social, atât cele care beneficiază de asistent personal, cât și cele care au dreptul la o indemnizație lunară.

Actul normativ era necesar întrucât, în procesul de implementare a PNDL, au existat beneficiari care nu au respectat prevederile legale, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) le-a solicitat acestora returnarea sumelor decontate necuvenit.

Până în prezent, în situaţia în care beneficiarii nu restituiau sumele decontate necuvenit în termenul stabilit, MDRAP solicita în scris Ministerului Finanţelor Publice sistarea alimentării atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrare.

În aceste condiţii, există unități administrativ-teritoriale cărora le-a fost sistată alimentarea conturilor cu cote defalcate din impozitul pe venit şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și care nu au posibilitatea să plătească drepturile cuvenite persoanelor cu handicap grav, precum și să asigure funcționarea sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

 Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Vizualizări: 437