Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CENTRU – prima Regiune a Romaniei reprezentata la Bruxelles

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va inaugura oficial Biroul de reprezentare a Regiunii Centru pe langa Uniunea Europeana, la Bruxelles, in data de 7 aprilie 2008, incepand cu ora 18.30. Promovarea Regiunii de Dezvoltare Centru si a autoritatilor locale ale Regiunii pe langa institutiile europene, precum si incheierea de parteneriate durabile pentru dezvoltarea turismului, atragerea de investitori straini si afirmarea Regiunii Centru, reprezinta principalele obiective ale activitatii acestui birou.

Deschiderea Biroului de reprezentare a Regiunii Centru la Bruxelles a fost posibila datorita bunei colaborari dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg din Germania. Astfel, prin acceptul partii germane de a sprijini activitatea unui reprezentant al regiunii noastre in sediul Reprezentantei Landului Brandenburg de la Bruxelles, incepand din 1 ianuarie 2008 Regiunea Centru are ca reprezentant pe langa institutiile europene un angajat al ADR Centru, pe domnul Laurentiu David

La Inaugurarea oficiala se vor prezenta aspecte economico-sociale din Regiunea Centru, precum si o reprezentativa expozitie cu caracter permanent in cadrul Biroului de reprezentare a Regiunii Centru la Bruxelles. Aceasta expozitie va cuprinde cateva dintre cele mai interesante produse mestesugaresti realizate de artizanii din judetele Regiunii, alaturi de mai multe materiale de promovare turistica si economica a Regiunii Centru. In plus, deoarece produsele turistice regionale au suscitat un interes deosebit, evenimentul de inaugurare va avea o sectiune distincta dedicata prezentarii turistice a „Drumului Vinului” din Regiunea Centru, cu sprijinul Asociatiei „Tara Vinului”.

„Incepand cu 2007, momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Regiunea Centru se raporteaza la un nou nivel european. Interesele si realizarile Regiunii Centru trebuie sa fie remarcate si in locul unde se decide viitorul Europei. Situata in centrul Romaniei, acolo unde dezideratul UE – „unitate prin diversitate” – capata substanta, Regiunea Centru poate fi cel mai important pol de atractie al investitorilor straini, asa cum este considerata din punct de vedere turistic”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 104