Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cum arată realizările Poloniei la 15 ani de la aderare

Pe 1 mai 2004, Polonia a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. De atunci și până acum multe au fost succesele pe care aceasta le-a obținut, datorate apartenenței la singura și cea mai mare organizație de acest tip din lume.

Datorită fondurilor europene, Polonia a dezvoltat și modernizat infrastructura rutieră, agricultura, fiind alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru renovarea monumentelor, pentru cultură și știință.

În ceea ce privește fondurile europene în domeniul ,,Muncă și antreprenoriat” cu ajutorul acestora au fost create 409.752 locuri de muncă, un număr de 672.528 de șomeri au beneficiat de sprijin, 46.488 de întreprinderi și instituții ale mediului de afaceri au fost susținute și 43.450 persoane au primit sprijin nerambursabil pentru înființarea unei firme.

În domeniul transportului, prin fonduri europene a fost creat un număr de 13.318 km de autostăzi, drumuri expres, drumuri naționale și 1.566 km de linii de cale ferată au fost construite sau modernizate.

,,Cercetare, dezvoltare și inovații” este un domeniu prin care 6.172 de universități, unități științifice, centre de cerecetare și laboratoare au fost sprijinite, 4.358 de tehnologii au fost implementate și 7.806 de idei inovative au fost susținute.

Cu prilejul acestui eveniment, Școala Națională de Studii Politice și Administrative organizează în perioada 9-22 mai 2019 expoziția „Polonia. 15 ani în Uniunea Europeană” expoziție care prezintă drumul Poloniei către integrarea europeană și succesele pe care le-a obținut.

Expoziția se desfășoară la sediul SNSPA.

Alexandra Tiță,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Vizualizări: 498