Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

20.000 de noi permise de călătorie pentru programul DiscoverEU

Pe data de 2 mai, Comisia Europeană a lansat un nou apel pentru obținerea permiselor de călătorie în cadrul programului DiscoverEU. Toți tinerii de 18 ani din Uniunea Europeană pot aplica până pe 16 mai 2019, având oportunitatea de a descoperi Europa în perioada 31 august 2019- 31 ianuarie 2020.

Programul DiscoverEU are ca scop promovarea diversității culturale a Europei și valorile comune în rândul tinerilor. Aflându-se în cadrul celui de-al doilea an, Comisia Europeană se concentrează pe aspectele privind învățarea. Participanții vor primi informații și sfaturi de călătorie despre ce ar trebui să viziteze în Europa. Mai mult, cei interesați pot primi și un jurnal de călătorie pentru a surprinde și reflecta asupra experienței și vor avea posibilitatea de a participa în evenimente de consolidare a comunității pe parcursul călătoriei.

În paralel, Comisia lucrează pentru a face programul DiscoverEU mult mai incluziv și mai accesibil pentru toți, făcând sistemul de aplicare chiar și mai ușor de folosit, dând sfaturi pentru o călătorie economică și acoperind, pe cât de repede posibil, nevoile tinerilor cu dizabilități astfel încât ei să poată călători.

Aplicații

Cei care aplică trebuie să se fi născut între 2 iulie 2000 (inclusiv) și 1 iunie 2001 (inclusiv) și să fie pregătiți să călătorească între 1 august 2019 și 31 ianuarie 2020 pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați pot aplica prin European Youth Portal. O comisie de evaluare va examina aplicația iar rezultatele vor fi transmise câștigătorilor în iunie 2019.

Câștigătorii pot călători individual sau în grupuri de până la cinci persoane și ca regulă generală, aceștia vor călători cu trenul, existând și excepții pentru celelalte mijloace de transport.

Istorie

DiscoverEU a fost lansat în 2018 cu un buget inițial de 12 milioane €, bugetul pe 2019 este de 16 milioane €. Până acum, acest program a facilitat oportunitatea de a călători în Europa pentru 30.000 de tineri, explorând patrimoniul cultural, învățând lucruri nor despre culturile și experiențele care unesc Europa și construind comunități de tineri pe tot teritoriul Europei.

Comisia Europeană a propus un buget de 700 milioane € și pentru DiscoverEU sub viitorul program Erasmus în perioada bugetară următoare (2021-2027). Astfel, dacă acest buget va fi aprobat de Consiliu și Parlamentul European, pentru DiscoverEU se va aloca 1,5 milioane € în plus pentru a putea  facilita călătoriile tinerilor de 18 ani în perioada 2021-2027.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 362