Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul European pentru Pescuit: Bursa de pește de la Tulcea a fost inaugurată

În data de 8 aprilie 2019 a avut loc inaugurarea oficială a Bursei de Pește din Tulcea, obiectiv de investiții finanțat din Fondul European pentru Pescuit.

Scopul principal al Bursei de Pește este să consolideze infrastructura de colectare şi distribuire a peștelui pescuit sau produs in fermele de acvacultură din Delta Dunării, aducând, în același timp transparență, trasabilitate şi bunăstare. Această investiție vine în sprijinul pescarilor comerciali, şi are rolul de a ușura activitatea centrelor de colectare a peștelui şi a fermelor de acvacultură din Delta Dunării pe segmentul de distribuire/vânzare, pe lanțuri de comercializare sigure şi cât mai scurte, pentru a pune în valoare calitatea peștelui din Delta Dunării.

Prin intermediul acestui obiectiv se urmărește deținerea unei evidențe mai clare a nivelului capturilor, comercializarea peștelui și a produselor din pește la un preț corect, calitatea mărfurilor și totodată proiectul sprijină pescarii şi proprietarii de pensiuni, în vederea dezvoltării turismului în această zonă.

Sursa: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Vizualizări: 265