Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2021 – 2027: Alocarea României din Fondul Social European se va dubla

Creşterea competitivităţii IMM-urilor prin cercetare, inovare şi digitalizare reprezintă politica numărul unu al Uniunii Europene pentru următorul exercițiu financiar, urmată de investiţiile în forţa de muncă, a declarat Mihaela Toader, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene în cadrul conferinței Tehnologizarea economiei și Industria 4.0 organizate ieri la București.

„Fondul Social European practic se va dubla: de la aproape cinci miliarde de euro în acest exerciţiu, vom ajunge la 8,5 miliarde de euro destinate investiţiilor în capital uman în următorul exercițiu” (2021 – 2027, n.r.), a precizat Toader. Toader a mai menționat că alocările din cadrul următorului cadru financiar multianual se vor îndrepta în România cu precădere către industrie, IMMuri și mediul privat și mai puțin către susținerea infrastructurii.

Adrian Curaj, președintele UEFSCDI, a precizat în cadrul aceluiași eveniment că 35% din fondurile alocate în cadrul cadrul financiar 2021 – 2027 se vor îndrepta către proiecte de specializare inteligentă.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1513