Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

V. Dăncilă: Va fi introdusă obligativitatea de acordare a avansului pentru contracte de lucrări, în special pentru cele din fonduri europene

În cadrul unei ședințe de guvern din data de 29 noiembrie 2018, premierul României, doamna Viorica Dăncilă a vorbit despre Acordul între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor  Societăţiilor din Construcţii, care are scopul să susțină dezvoltarea sectorului construcţiilor în România.

Acordul a fost semnat la sfârșitul ședinței de premierul Viorica Dăncilă și președintele Federației Patronatelor Societăţiilor din Construcţii, Valentin Petrescu.

Guvernul are în vedere măsuri pentru sprijinirea acestui domeniu, ținând seama de faptul că sectorul construcţiilor este prioritar pentru realizarea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare şi că această activitate este decisivă pentru realizarea proiectelor de investiţii publice şi private.

Sectorul construcţiilor va fi declarat sector prioritar, de importanţă naţională pentru economia românească pe următorii 10 ani.

O altă măsură va consta în introducerea obligativității de acordare a avansului pentru contracte de lucrări în procent de 30%, în special pentru cele din fonduri europene și pentru contractele de interes național, și restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factură, până la finalizarea proiectului.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 1014