Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centrul Regional de Studii Nord-Est al ADR Nord-Est a lansat noi proiecte în domeniul educației adulților și formării pe tot parcursul vieții

Centrul Regional de Studii Nord-Est al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a publicat, în data de 23 noiembrie 2018, o listă cu patru noi proiecte dedicate educației adulților. Două dintre acestea sunt finanțate prin programul Erasmus Plus. 

SMART YOUR HOME

Seniorii ar trebui să rămână cât mai mult timp posibil într-un mediu favorabil și prietenos. Proiectul Smart Your Home, ce urmează a fi implementat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est împreună cu alți patru parteneri din diferite țări ale Uniunii Europene, își propune să le arate persoanelor vârstnice posibilitățile pe care le oferă actualele dispozitive inteligențe de acasă, venind în întâmpinarea nevoilor lor de zi cu zi. 

De asemenea, proiectul vizează instruirea lor pentru a fi capabili de a configura, programa și controla dispozitivele de tip “smart home”, inclusiv prin intermediul serviciilor de recunoaștere vocală. Proiectul este finanțat prin programul Erasmus Plus și are o durată de 30 de luni. 

E-SKILLS CAREER GUIDANCE

E-skills Career Guidance va contribui la dezvoltarea cunoștințelor în domeniul incluziunii și medierii digitale în rândul actorilor din domeniul formării profesionale și a ocupării forței de muncă, pentru a consolida calitatea ofertei de servicii. 

Prin intermediul acestui proiect sunt vizate câteva obiective ambițioase, printre care amintim: 

  • dezvoltarea unui program pilot pentru optimizarea utilizării metodelor digitale în domeniul orientării în carieră; 
  • elaborarea unui ghid privind utilizarea instrumentelor digitale în domeniul orientării în carieră; 
  • elaborarea de suporturi de curs pentru digitalizarea mediului de consiliere în carieră. 

Leaderul de proiect este Cités des métiers Internațional Network din Franța, iar partenerii sunt: Sémaphore MSA – Franța, Prisme Limousin – Franța, Rural Access Points Association – Lituania, Stitfung Digitale, Chancen – Germania, FEUZ – Spania, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est – România. 

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus Plus și are o durată de 24 de luni. 

Cele două proiecte rămase, poartă denumirea de: „YOUR LOCAL GUIDE”, respectiv „OPEN YOUR EYES”.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Vizualizări: 284