Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRAP organizează prima ediție a Universității Cooperării Teritoriale Europene

În perioada 20-22 noiembrie 2018, Ministerul Dezvoltării şi Administrației Publice (MDRAP) va organiza prima ediție a Universității Cooperării Teritoriale Europene (CTE). Evenimentul se va desfășura la București, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în perioada 20-22 noiembrie 2018.

ETC UNIVERSITY - SmarTransnational Cooperation este organizat la iniţiativa MDRAP, în calitate de Autoritate Națională pentru programele de cooperare europeană, cu scopul de a iniţia un cadru comun de dialog şi învățare pentru beneficiarii, decidenţii şi toţi cei interesaţi de domeniul cooperării teritoriale europene.

Pe durata celor 3 zile, participanții se vor familiariza cu cele mai bune rezultate ale programelor CTE din România, vor fi instruiți în tehnici de planificare strategică, financiară, de comunicare şi capitalizare a rezultatelor în cadrul proiectelor CTE şi vor participa la dezbaterea privind viitorul cooperării în perioada 2021-2027, alături de actori relevanţi de la nivel naţional şi internaţional.

Evenimentul îşi propune să consolideze comunitatea cooperării teritoriale europene, să vină în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor programelor din cadrul Obiectivului CTE şi să faciliteze un cadru pentru o mai bună interacțiune între programele operaționale finanțate din instrumentele politicii europene de coeziune. De asemenea, evenimentul cuprinde o componentă de dezbatere asupra viitorului programelor CTE post-2020, în contextul lansării propunerilor de regulamente pentru arhitectura instituțională a viitoarei perioade de programare financiară 2021–2027 și a preluării Președinției Consiliului UE de către România pe 1 ianuarie 2019.

Se așteaptă participarea a 150 de persoane: beneficiari ai proiectelor CTE, factori de decizie naţionali şi europeni, experţi specializați în instrumente specifice de cooperare teritorială, care vor participa la dezbateri, training-uri, sesiuni de tip market place, prezentări interactive.

Evenimentul constituie o bună oportunitate de a învăța din cele mai bune practici de cooperare transnațională și interregională, de a analiza oportunitățile oferite de următoarea perioadă de programare şi de a îmbunătăți tehnicile de implementare a proiectelor CTE.

Mai multe detalii organizatorice vor fi disponibile pe site-ul ministerului în următoarea perioadă.

Sursă: MDRAP

Vizualizări: 171