Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Autoritatile locale trebuie sa se concentreze pe elaborarea si implementarea de proiecte finantabile din fonduri europene

, le-a spus primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu reprezentantilor administratiei judetului Calarasi cu care a avut astazi o intalnire in cadrul vizitei pe care o face in acest judet.


in viitor, veti vedea ca zonele tarii se vor dezvolta diferit, in functie de priceperea autoritatilor locale si a oamenilor de a elabora si de a implementa proiecte”, a subliniat primul-ministru Tariceanu.

Va recomand sa va constituiti o autoritate specializata pentru proiecte la nivelul autoritatilor locale, astfel incat sa aveti capacitatea de a absorbi fondurile”, a spus premierul Tariceanu. “Cele peste 31 de miliarde de euro care vor intra in Romania sunt destinate in primul rand autoritatilor locale pentru a fi investite in proiecte de dezvoltare”, a adaugat premierul.

De asemenea, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca autoritatile locale trebuie sa investeasca in infrastructura pentru a atrage investitii pe plan local. “Anul acesta avem mai mult de 7% din PIB alocati pentru investitii”, a reamintit premierul Tariceanu.

De asemenea, primul-ministru a reamintit succesul programului guvernamental "Poduri si Podete", destinat proiectelor de investitii in infrastructura rurala. Deoarece au fost multe autoritati locale care au depus proiecte viabile in cadrul acestui program, Guvenrul a marit suma alocata pana la 30 de milioane de lei si a extins perioada sa de aplicatie pana in 2009.

Primul-minsitru Calin Popescu-Tariceanu le-a mai spus reprezentantilor locali prezenti la intalnirea de la Calarasi ca o alta directie importanta de investitii trebuie sa fie domeniul educatiei. “tarile dezvoltate din lume nu sunt cele mai bogate in resurse natuale ci cele care fol inteligenta umana”, a spus premierul. “Daca Romania va merge pe acest drum va face fata competisiei cu tarile europene”, a adaugat seful executivului.

Sursa:Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 18.01.2007

Vizualizări: 69