Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anna Horvath: “Autoritatile locale, trebuie sa fie pregatite pentru utilizarea cat mai eficienta a fondurilor europene”

Anna Horvath, Secretar de Stat al Ministerului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a participat marti, 26 februarie, la a XI-a sesiune ordinarã a Adunãrii Generale a Asociatiei Comunelor din România.

La întâlnire au luat parte primul-ministru Cãlin Popescu Tãriceanu, Dacian Ciolos ministrul agriculturii si dezvoltãrii rurale, Christophe Chaillou director general al asociatiei Franceze a Consiliului Comunelor si Regiunilor din Europa si lideri ai Asociatiei Oraselor din România, ai Asociatiei Municipiilor din România si ai Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România.

„Programele derulate de Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor au un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii în mediul rural. Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural aprobat prin Ordonanta 7/2006 a fost chiar un exercitiu în perspectiva accesãrii fondurilor structurale întrucât autoritãtile locale au fost pentru prima datã direct implicate în derularea unor proiecte. Un principiu fundamental care trebuie sã stea la baza investitiilor este complementaritatea dintre programele nationale, cele locale si cele europene. Autoritãtile locale, trebuie sã fie pregãtite pentru utilizarea cât mai eficientã a fondurilor europene. Succesul acestor programe, depinde în mare mãsurã de modul de colaborare dintre autoritãtile locale, institutiile administratiei centrale, de întãrirea capacitãtii administrative la nivel local” a declarat Anna Horvath, Secretar de Stat al Ministerului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 90