Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale s-a intalnit cu o delegatie a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Din delegatie au facut parte domnul Donato Chiarini, seful Reprezentantei CE in Romania, domnul Giorgio Ficcarelli, seful echipei de tranzitie Phare a Reprezentantei CE in Romania si domnul John Barker, adjunctul sefului echipei de tranzitie Phare a Reprezentantei CE in Romania.

intalnirea a avut un caracter protocolar, reprezentantii CE la Bucuresti exprimandu-si dorinta de a avea un prim contact cu noul ministru al Agriculturii.

in cadrul intalnirii s-au abordat aspecte ce tin de asa-numitele „zone de preocupari” ale Comisiei Europene, continute in ultimul raport de monitorizare.

Ministrul Agriculturii i-a informat pe reprezentantii CE la Bucuresti in legatura cu progresele realizate de catre Romania in acest interval de timp, in special cele legate de acreditarea celor doua agentii de plati - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) -, agentii prin care se vor derula fondurile venite din partea Uniunii Europene destinate agriculturii si dezvoltarii rurale. Ministrul roman al Agriculturii a aratat ca cele doua agentii au primit deja acreditarea provizorie in data de 15 decembrie 2006, respectand, in acest fel, angajamentul luat de autoritatile romane in fata Comisiei Europene. De asemenea, ministrul Dan Motreanu le-a prezentat membrilor delegatiei planul de remediere a deficientelor constatate de Autoritatea Competenta. in acest context, ministrul roman al agriculturii i-a asigurat pe membrii delegatiei ca va urmari personal stadiul de realizare al acestui plan si i-a informat pe reprezentantii CE la Bucuresti ca, in luna ianuarie a anului in curs, a avut deja o prima intalnire de lucru cu directorii celor doua agentii de plati.

Un alt punct al discutiei l-a constituit stadiul de elaborare a documentelor ce tin de dezvoltarea rurala. Ministrul Dan Motreanu le-a prezentat membrilor delegatiei programul de actiuni pe care il urmareste Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale in vederea aprobarii de catre CE a Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala si a Programului National de Dezvoltare Rurala.

in cadrul intalnirii s-au discutat si o serie de alte subiecte punctuale. in final, participantii la intalnire au stabilit sa colaboreze cat mai strans in vederea rezolvarii de comun a problemelor ce pot aparea.

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale - 17.01.2007

Vizualizări: 56