Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a prelungit termenul de depunere a fișelor în cadrul Apelului deschis pentru identificarea de proiecte de specializare inteligentă în Regiunea Nord-Est

Cu sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, universităților, centrelor de cercetare, organizațiilor non-guvernamentale și administrației publice locale, în anul 2017, ADR Nord-Est a derulat un proces de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est. Acest dialog structurat, a oferit participanților posibilitatea să evalueze provocările care împiedică dezvoltarea economică inovativă și să identifice oportunitățile ce pot contribui la valorificarea competențelor și avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economică. Astfel, au fost identificate posibile soluții pentru specializarea Regiunii Nord-Est în următoarele domenii:

  • Agro-alimentar;
  • Textile și noi materiale avansate;
  • Biotehnologii;
  • Mediu și Energie;
  • Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor (IT&C);
  • Turism pentru stil de viață sănătos.

Strategia de Specializare a Regiunii Nord-Est are în vedere implementarea unor proiecte (de investiții, dezvoltare de competențe, cercetare-dezvoltare, transfer tehnologic sau cooperare/asociere), de care să beneficieze în principal agenții economici și ale căror beneficii să se reflecte în îmbunătățirea calității vieții în comunitățile regiunii. Strategia de Specializare Inteligență a Regiunii Nord-Est este corelată cu Strategia Națională de Cercetare-Dezvoltare-Inovare a României, parte componentă a Planului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020.

Termenul de depunere a fișelor extinse de proiect în cadrul Apelului deschis pentru identificare de proiecte de specializare inteligentă în Regiunea Nord-Est se prelungește până la dată de 23 aprilie 2018. Persoanele interesate pot transmite la adresa info@adnordest.ro un proiect de specializare inteligentă, corelat cu domeniile și soluțiile de specializare identificate, completând „Fișa de proiect extinsă”.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 106