Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG: Autoritățile de management vor vira rambursarea pentru partenerii transnaționali într-un cont deschis de liderul de parteneriat

Ministerul Fondurilor Europene a publicat vineri, 30 martie, un proiect de Ordonanță de Urgență care să modifice din nou OUG nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020. Noua modificare ar urma să faciliteze plata cheltuielilor rambursabile către partenerii transnaționali din proiectele implementate din fonduri europene.

Conform notei de fundamentare a actului normativ, „forma actuală a OUG nr. 40/2015 face imposibilă implementarea unor proiecte de importanţa naţională cu diferiţi parteneri externi, reputabile instituţii publice sau organizaţii internaţionale din Uniunea Europeană, entităţi care, potrivit statutului propriu/legislaţiei naţionale, nu pot obţine rezidenţă fiscală pe teritoriul României şi implicit nu sunt autorizate să deschidă, conform procedurii curente, un cont de disponibilităţi la o bancă comercială română.”

Proiectul de OUG  reglementează o procedură de rambursare distinctă, derogatorie de la  procedura comună reglementată de OUG 40/2015, pe de o parte prin acordarea dreptului ca liderul de parteneriat să poată deschide în numele şi pentru partenerul extern un cont de disponibilităţi la o bancă din România, iar pe de altă parte, prin acordarea dreptului autorităţii de management de a vira cheltuielile declarate eligibile efectuate de partenerul extern/ beneficiar în cadrul proiectului în contul deschis de liderul de parteneriat pentru beneficiar, cont care va deservi exclusiv pentru operaţiuni de viramente bancare în scopul proiectului.

Descarcă proiectul de OUG și nota de fundamentare.

Ultima modificare la OUG 40/2015 a fost realizată pe 15 martie 2018 și a intrat în vigoare pe 19 martie 2018. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect legislativ pot fi transmise la adresa de e-mail: contact.minister@fonduri-ue.ro până pe 9 aprilie 2018.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Documente
OUG.zip
Vizualizări: 537