Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prefectul de Neamt a cerut promovarea fondurilor structurale, cu precadere in mediul rural

În cursul săptămâni trecute, prefectul judeţului Neamt a propus instituţiilor publice implicate în promovarea fondurilor structurale, reunirea eforturilor de informare a potenţialelor beneficiari cu privire la accesarea fondurilor europene
Într-o primă etapă, prefectul a solicitat reprezentanţilor acestor instituţii realizarea unui plan propriu de măsuri, care ulterior să fie reunit în Programul judeţean de acţiuni privind promovarea modalităţilor de accesare a fondurilor structurale. Prefectul a solicitat ca acest program comun de acţiuni să fie elaborat până pe data de 20 februarie a.c.

„Este momentul să accelerăm ritmul de informare a autorităţilor locale şi a cetăţenilor , cu precădere a celor din mediul rural, şi să facem acest lucru printr-un program armonizat. Am insistat, in timpul acestei întâlniri, pe organizarea unor acţiuni utile pentru participanţi, urmate de monitorizări concentrate pe rezultate.” a precizat prefectul Toader Mocanu.

La întâlnirea de lucru au participat Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, Unitatea de Implementare a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Consiliul Judeţean, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Autoritatea de Sănătate Publică, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Judeţean Şcolar, Oficiul pentru Concurenţă, Direcţia Agricolă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Informaţii de background
Discuţiile întâlnirii au pornind de la prezentarea “Barometrul Rural” realizat de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale în perioada noiembrie-decembrie 2007, care a urmărit să evidenţieze percepţia populaţiei din mediul rural faţă de probleme semnificative ale agendei publice româneşti.
Sursa: Prefectura judetului NEAMT

Vizualizări: 89