Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Apel deschis pentru identificarea proiectelor de specializare inteligentă în Regiunea Nord-Est

Apel deschis pentru identificarea proiectelor de specializare inteligentă în Regiunea Nord-Est

Cu sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, universităților, centrelor de cercetare, organizațiilor non-guvernamentale și administrației publice locale, în anul 2017, ADR Nord-Est a derulat un proces de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est. Acest dialog structurat a oferit participanților posibilitatea să evalueze provocările care împiedică dezvoltarea economică inovativă și să identifice oportunitățile ce pot contribui la valorificarea competențelor și avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economică. Astfel, au fost identificate posibile soluții pentru specializarea Regiunii Nord-Est în următoarele domenii:

  • Agro-alimentar;
  • Textile și noi materiale avansate;
  • Biotehnologii;
  • Mediu și Energie;
  • Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor (IT&C);
  • Turism pentru stil de viață sănătos.

Strategia de Specializare a Regiunii Nord-Est are în vedere implementarea unor proiecte (de investiții, dezvoltare de competențe, cercetare-dezvoltare, transfer tehnologic sau cooperare/asociere), de care să beneficieze în principal agenții economici și ale căror beneficii se se reflecte în îmbunătățirea calității vieții în comunitățile regiunii. Strategia de Specializare Inteligență a Regiunii Nord-Est este corelată cu Strategia Națională de Cercetare-Dezvoltare-Inovare a României, parte componentă a Planului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020.

Persoanele interesate pot transmite la adresa info@adnordest.ro un proiect de specializare inteligentă, corelat cu domeniile și soluțiile de specializare identificate, completând „Fișa de proiect extinsă” până la dată de 6 Aprilie 2018.

Informații privind: Cine poate transmite o fișă de proiect pentru acest apel? Ce propuneri de proiect pot fi transmise? Ce tip de proiecte sunt așteptate? Care sunt domeniile vizate de acest apel? Criteriile de analiză a fișelor și Calendarul estimativ pot fi obținute consultând documentele anexate. Toate fișele de proiect depuse până la dată de 6 Aprilie 2018 vor fi analizate de ADR Nord-Est împreună cu reprezentanți din Comisia Consultativă Academică (comisie suport alcătuită din reprezentanți ai universităților și ai institutelor de cercetare din regiune), avizate de Consorțiul Regional de Inovare și incluse în portofoliul Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă. Aceste proiecte vor beneficia de sprijin pentru identificarea celor mai bune soluții de finanțare și parteneriat, precum și help-desk pentru pregătirea și depunerea aplicațiilor.

Descarcă apel de proiecte și anexe.

Sursa text și foto: ADR Nord Est

Vizualizări: 425