Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Intalnire intre reprezentantii Consiliilor de Dezvoltare Regionala si cei ai Consiliilor Regionale de Evaluare Strategica si Corelare

Reprezentantii Consiliilor de Dezvoltare Regionalã (CDR) si cei ai Consiliilor Regionale de Evaluare Strategicã si Corelare (CRESC) s-au întâlnit joi, 14 februarie 2008 la Bucuresti cu reprezentantii Autoritãtii de Management a Programului Operational Regional. La întâlnire au participat ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor László Borbély, doamna secretar de stat Anna Horváth si directorul AM POR Gabriel Friptu.

Principalele teme de discutie au vizat constituirea si functionarea Consiliilor de Evaluare Strategicã si Corelare. În acest context, ministrul László Borbély le-a cerut reprezentantilor locali sã accelereze procesul de evaluare a proiectelor depuse. Deasemenea, a cerut mai multã implicare în cazurile acelor CRESC-uri care nu s-au întrunit încã, blocând astfel procesul de evaluare a proiectelor.
“Am descentralizat foarte mult acest program, am acceptat sugestiile venite de la dumneavoastrã si trebuie sã mergem mai departe. În cazul în care Consiliile de Evaluare Strategicã si Corelare nu functioneazã, nu putem implementa proiectele si implicit nu putem cheltui banii. Eu îmi doresc sã cheltuim cât mai repede aceste fonduri si sã nu pierdem avansul pe care îl avem în fata altor programe.“

În cadrul discutiilor, s-a subliniat faptul cã evaluarea strategicã a proiectelor depuse în cadrul Programului Operational Regional este mai eficientã dacã este fãcutã în baza unui plan de dezvoltare regionalã coerent. “Trebuie sã gândim la nivel regional. Ministerul lucreazã în acest moment la Conceptul de Dezvoltare Spatialã a României, care va putea fi folosit pentru aceste proiecte” a mai declarat ministrul László Borbély.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 75