Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
PNDR: MADR a modificat modul de aplicare și sprijinul acordat pentru pajiștile permanente

PNDR: MADR a modificat modul de aplicare și sprijinul acordat pentru pajiștile permanente

Ca element de noutate adus Măsurii 11 - agricultura ecologică începând cu anul 2018, MADR a modificat modul de aplicare și sprijinul acordat în cadrul celor două variante ale Pachetului 6 - pajiști permanente, atât pentru perioada de conversie, cât și în perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică, după cum urmează:

  • varianta 6.1 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică și nu au angajamente de agro-mediu și climă (M10), aplicându-se la nivel național în zonele cu pajiști permanente, cuantumul plăților fiind de:

- 143 €/ha/an  pentru perioada de conversie la agricultura ecologică;
- 129 € /ha/an pentru perioada de menținere a practicilor specifice agriculturii ecologice.

  • varianta 6.2 se adresează fermierilor care practică agricultura ecologică și care au și angajamente de agro-mediu și climă (M10), aplicându-se în zonele eligibile ale pachetelor aplicabile pe pajiști permanente (P1,P2, P3, P6, P9.2, P11.2), nivelul plăților fiind de:

- 39 € /ha/an pentru perioada de conversie la agricultura ecologică;
- 73 € /ha/an pentru perioada de menținere a practicilor specifice agriculturii ecologice.

Fermierii trebuie să respecte atât angajamentele pentru agro-mediu și climă cât și cele de agricultură ecologică. Astfel, în funcție de combinația de pachete accesate, nivelul plăților cumulate poate fi cuprins între 119 - 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie și între 153 - 483 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică. Alocarea totală a acestei măsuri depășește 236 mil. EUR. Cererile unice de plată se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Județene și Centrele Locale ale APIA.

Sursa text și foto: MADR

Vizualizări: 149