Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Muzeul Județean Argeș va fi restaurat cu bani europeni

Județul Argeș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, în calitate de beneficiari, au depus prin aplicația electronică MySMIS cererea de finanțare a cărei valoare totală este de 21.462.319,75 lei.

Prin reabilitarea, consolidarea și conservarea Muzeului Județean Argeș se urmărește îmbunătățirea obiectivului turistic - monument istoric de categoria A. Totodată, cu sprijinul financiar nerambursabil obținut prin acest proiect, ce are o durată de implementare de 44 de luni, după momentul semnării contractului, se dorește creșterea gradului de expunere a muzeului după finalizarea lucrărilor de intervenții, prin digitizarea acestuia, precum și creșterea numărului de turiști cu minim 1.350 de vizitatori.

Muzeul Judeţean Argeş este instituţia muzeală argeşeană proeminentă care tezaurizează colecţii de obiecte remarcabile spre ilustrarea civilizaţiei argeşene şi româneşti. Expozițiile de bază ale instituției de cultură sunt: ecologie și protecția mediului, artă plastică românească (picturi din secolele XIX - XX și grafică locală), istorie, arheologie (tezaure din epoca romană descoperite la Rociu și Bălănești), istoria culturii și a civilizației moderne românești. Pe lângă expozițiile de bază, muzeul organizează expoziţii temporare şi itinerante şi participă la organizarea de expoziţii naţionale şi internaţionale.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 109