Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiunile de informare “Cooperarea Metropolitană în România“ si “Instruirea potentialilor beneficiari ai programului URBACT II”

Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a organizat în perioada 31 ianuarie – 1 februarie, la Brasov, sesiunile de informare “Cooperarea metropolitană în România“ si “Instruirea potentialilor beneficiari ai programului URBACT II”.

Prima sesiune a vizat prezentarea cadrului institutional si a oportunitătilor de finantare din fondurile structurale (URBACT II, INTERREG IVC, SEE, ESPON 2013), în contextul cooperării metropolitane din România si a avut ca participanti reprezentantii oraselor de rang 0 si rang 1 din România.

A doua sesiune a vizat prezentarea primei licitatii de proiecte URBACT II, identificarea propunerilor de proiecte URBACT II cu parteneri din România, sprijinirea potentialilor beneficiari URBACT II din România în identificarea partenerilor externi, precum si furnizarea de informatii în vederea completării documentelor necesare primei licitatii de proiecte. Grupul tintă a vizat reprezentantii potentialilor beneficiari URBACT II din România (altii decât orasele de rang 0 si rang 1).

În ceea ce priveste calendarul primei licitatii de proiecte URBACT II, reprezentantii MDLPL au prezentat cele două etape ale unui proiect: etapa de dezvoltare (6 luni, în cazul retelelor tematice si 4 luni, în cazul grupurilor de lucru) si etapa de implementare (30 luni, în cazul retelelor tematice si 20 luni, în cazul grupurilor de lucru). Parteneriatul aferent etapei de dezvoltare este format din 4 autorităti publice (în cazul grupurilor de lucru) sau 5 orase (în cazul retelelor tematice), urmând ca acesta să se extindă în etapa de implementare, la maxim 8, respectiv 12 parteneri, în întelesul URBACT II.

Institutiile din România pot participa fie începând cu prima etapă a proiectelor, fie începând cu a doua etapă a acestora. În acest sens, este important ca institutiile eligibile din România care nu sunt parte din parteneriatul restrâns aferent primei etape, să pună accent pe stabilirea de contacte cu potentialii parteneri externi, pentru ca în momentul în care proiectele sunt supuse aprobării pentru etapa a doua, parteneriatele extinse aferente acestora sa aibă deja în componenta lor parteneri români.
Sursa:MDLPL

Vizualizări: 75