Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Update - Start-up Nation: Precizări privind instrumentul de credit punte ce va putea fi accesat de aplicanți

Update 13.06.2017, ora 17.52:  Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM a modificat textul publicat inițial al anunțului privind condițiile financiare ale instrumentului de credit punte. Noul text al anunțului este:

Pentru a veni in sprijinul aplicantilor care vor folosi in cadrul programului instrumentul de credit punte acordat de institutia de credit partenera ce va fi selectata imediat dupa deschiderea aplicatiei de inscriere, va comunicam urmatoarele:

  • Dobânda estimată la valoarea creditului punte va fi de maxim 5%;
  • Comisionul de garantare anual aferent creditului punte va fi de maxim 3,8% din valoarea garantată iar plafonul de garantare este de 80% din valoarea creditului;
  • Cursul BNR valabil pentru data de 12.06.2017, data publicarii ordinului de aprobare a schemei de minimis in Monitorul Oficial, este 4,5614.

***

Schema de ajutor de minimis aferentă Programului Start-up Nation a fost publicată ieri, 12 iunie 2017, în Monitorul Oficial, fiind aprobată prin Ordinul ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat nr. 692/06.06.2017.

De asemenea, astăzi, Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM care va gestiona programul a făcut o serie de precizări cu privire la condițiile financiare ale instrumentului de credit punte care ar urma să poată fi utilizat în cadrul Programului. Astfel, conform anunțului oficial, pentru a veni în sprijinul aplicanților care vor folosi în cadrul programului instrumentul de credit punte acordat de instituția de credit parteneră ce va fi selectată imediat după deschiderea aplicației de înscriere:

  • Dobânda lunară estimată la valoarea creditului punte va fi de maxim 5%;
  • Comisionul de garantare anual aferent creditului punte va fi de maxim 3,8% din valoarea garantată, iar plafonul de garantare este de 80% din valoarea creditului.

Perioada de depunere a aplicațiilor în cadrul Programului Start-up Nation va începe pe 15 iunie 2017 la ora 10.00, termenul limită 14 iulie 2017 (ora 20.00), acesta putând fi prelungit în situația în care nu se epuizează bugetul. 

Pentru a descărca documentele aferente programului Start-up Nation (forma trimisă spre publicare către Monitorul Oficial), click aici.

Sursa: www.aippimm.ro

Vizualizări: 2694