Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O afacere dezvoltată printr-un proiect POSDRU pune România pe harta excelenței în print digital!

Matter of Spirit, brand dezvoltat de tânărul antreprenor român Adrian Dușmănescu, se numără printre premianții FESPA Awards 2017 (n.r. FESPA-Federation of European Screen Printers Associations), premii dedicate industriei de printing, acesta obținând medalia de bronz la categoria „tricouri și alte articole vestimentare”. Matter of Spirit s-a aflat, de asemenea, printre nominalizații la categoria „People’s Choice Award”.

 

Motto-ul FESPA 2017 – „Dare to Print Different” – pare că i se potrivește de minune lui Adrian și brandului Matter of Spirit. Tricourile produse de tânărul antreprenor imbină imaginile fascinante cu tehnica de imprimare digitală pe intreaga suprafață pe materiale naturale (bumbac), creând nu doar simple articole vestimentare, ci adevărate „tricouri-statement”.

„Matter of Spirit s-a născut mai mult ca o extensie a mea. Iubesc natura și modul în care ea se exprimă, iubesc culorile și apreciez frumusețea artei, fie că este vorba de muzică, pictură sau îmbrăcăminte, astfel că m-am decis să îmbin aceste lucruri și să imprim tricouri cu imagini care spun ceva despre purtătorul lor încă dinainte ca acesta să deschidă gura”, ne-a povestit Adrian.

La ediția 2017 a FESPA Awards s-au înscris aplicanți din 37 de țări, anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor având loc pe 10 mai 2017, la Hamburg (Germania).

Cei de la Matter of Spirit nu se culcă pe-o ureche după premiul obținut. Au planuri mari pentru perioada următoare. Adrian ni le-a împărtășit pe scurt: „Sărbătorim această reușită prin lansarea, în curand, a unui nou tipar pentru tricourile de fete. De asemenea, vom începe colaborarea cu un artist nou, român, pentru a îmbogăți colecția cu noi imagini pentru tricouri. În vara aceasta lansăm și alte modele, iar din toamnă avem în plan să realizăm și bluze și hanorace”.

Adrian Dușmănescu, fondatorul Matter of Spirit, se numără printre tinerii antreprenori sprijiniți prin proiectul „Start UP Smart!” implementat în 2015 de Asociația Centrul de Dezvoltare SMART în parteneriat cu Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro și Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud – Est ce a fost finanțat prin POSDRU (apelul România Start-Up). Adrian a beneficiat de formare antreprenorială în cadrul proiectului și de fonduri nerambursabile de circa 20.000 de euro pentru demararea și dezvoltarea afacerii sale.

Matter of Spirit nu ar fi crescut atât de repede și nu ar fi ajuns la acest nivel dacă nu obțineam finanțarea europeană și daca nu aveam susținerea echipei proiectului Start UP Smart. Așadar, o parte din acest succes li-l datorez și lor pentru încrederea și sprijinul pe care mi l-au acordat încă de când afacerea mea era doar la stadiu de idee”, spune Adrian.

Daca vreți să aflați mai multe despre Matter of Spirit și tricourile lor accesați website-ul www.matterofspirit.com și pagina de facebook www.facebook.com/matterofspirit. Anul acesta îi găsiți și la trei festivaluri muzicale din România: Dakini, Waha și Summer Well.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 831