Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Iuliu Winkler: Este esentiala continuarea si concretizarea initiativelor MCTI

Ministrul Iuliu Winkler a prezentat, joi, 6 decembrie a.c., intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), bilantul activitatii sale cu ocazia sfarsitului de mandat.

Iuliu Winkler a evidentiat stadiul principalelor proiecte pe care le-a preluat de la numirea sa in functie si pe care le-a continuat, axandu-se pe Economia Bazata pe Cunoastere, proiect de informatizare a mediului rural, pe promovarea fondurilor structurale gestionate de MCTI, precum si pe importanta atributiilor Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale.

Pana la data de 15 decembrie a acestui an, toate cele 246 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale din cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere vor fi deschise publicului larg, oferind servicii de baza si cu valoare adaugata pentru dezvoltare durabila. Asfel s-a incheiat partea de infrastructura a acestui proiect, urmand ca in anii 2008 si 2009 sa se puna accent pe continut, continuandu-se diminuarea decalajului dintre mediul urban si cel rural.

Ministrul a mai vorbit si despre gestionarea fondurilor structurale din domeniul IT&C. Prin campania de promovare a fondurilor structurale, MCTI a fost prezent la peste 30 de evenimente, desfasurate in 16 judete. in vederea diseminarii informatiei asupra accesarii fondurilor din IT&C au fost distribuite peste 7000 de brosuri, 4000 de cd-uri, si peste 4000 de pliante in cadrul targurilor de profil.

Revenind la rolul Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), Iuliu Winkler a mentionat ca in prezent aceasta este functionala, avand obiective stabilite pentru ca in anul 2008 sa dezvolte sisteme de e-guvernare si servicii conexe. in acest sens, un prim proiect propus este cel de largire a sistemului electronic de achizitii publice.

Consider ca initiativele ministerului se vor continua si concretiza in perioada urmatoare, iar noul ministru le va duce la bun sfarsit. Proiectele demarate in perioada anterioara numirii mele la conducerea MCTI vor fi imediat preluate de viitorul ministru al comunicatiilor, care va depune eforturile necesare pentru obtinerea unor bune rezultate”, a declarat Iuliu Winkler.

Bugetul pe anul 2008 al MCTI este centrat pe dezvoltarea de proiecte, peste 70% din suma totala alocata acestei institutii - 76.011.000 lei - se vor investi in initiative de profil

Sursa: MCTI

Vizualizări: 97