Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
MCPDC a lansat campania de informare „Dreptul tău de a ști!”

MCPDC a lansat campania de informare „Dreptul tău de a ști!”

Echipa Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic a lansat Campania „Dreptul tău de a ști!”.

Orice persoană are dreptul de a căuta, de a primi și de a face cunoscute orice informații de interes public iar rolul echipei MCPDC este de a creşte gradul de conștientizare al cetățenilor privind dreptul fundamental de a pune întrebări autorităților și instituţiilor publice şi de a primi răspunsuri la întrebările adresate.

Campania MCPDC prezintă într-o formă interactivă cum puteţi să valorificaţi aceste drepturi și care sunt pașii concreți pe care trebuie să-i faceți. Campania pe care echipa MCPDC o demarează, vă prezintă, pe scurt, prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Pentru mai multe detalii, click aici

Toate persoanele interesate sunt așteptate pe data de 28 septembrie, de Ziua Internaţională a „Dreptului de a Şti”, să se alăture Campaniei de informare inițiate de MCPDC „Dreptul tău de a ști”!. Începând cu ora 18.30 va avea loc un eveniment la Stația de Metrou Unirii.

Fă o fotografie în fața instituției publice care ți-a respectat sau ți-a încălcat acest drept și posteaz-o la tine pe pagina de facebook cu textul: #Dreptultaudeasti, #IRKD2016, #DreptuldeaSti

Este dreptul tău să ai acces la informaţii de interes public. Foloseşte-l!

Campanie susținută de Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 408