Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ONG-urile solicită externalizarea gestionării programelor Administrației Fondului pentru Mediu!

Coaliția pentru Mediu din România și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile au transmis ieri, 1 august 2016, o scrisoare deschisă către premierul Dacian Cioloș și ministrul mediului Cristiana Pașca-Palmer în care atrag atenția că Administrația Fondului pentru Mediu își canalizează resursele doar către programul RABLA, în detrimentul celorlalte programe pe care AFM le are în portofoliu.

„Pentru a face funcționale programele de protecție a mediului anunțate de Ministerul Mediului, considerăm că este necesar să se acorde prioritate acestora și să creșteți capacitatea instituțională a AFM. Această instituție nu  este capabilă în acest moment să gestioneze programele anunțate și anticipăm că va sucomba, fără să finanțeze altceva decât RABLA”, arată inițiatorii demersului.

Aceștia solicită premierului și ministrului mediului să ia în calcul soluția externalizării în întregime a procesului organizării cererii de proiecte, de evaluare, contractare, monitorizare și plată pentru unele programe, argumentând că externalizarea ar crește gradul de transparență și corectitudine a acordării finanțărilor și ar crește gradul de utilizare a fondurilor dedicate programelor de protecția mediului.

Pentru a consulta textul integral al scrisorii deschise, click aici.

 Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 235