Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O noua ocazie de promovare a informatiilor despre accesarea fondurilor structurale din domeniul IT&C

Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) participa in perioada 20-22 noiembrie a.c., la Targul de Afaceri "TIMM - Business Suport 2007", eveniment organizat la Expo Transilvania din Cluj-Napoca.

Miercuri, 21 noiembrie, directorul general in cadrul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), Victor Panzaru, impreuna cu Lidia Ene, sef serviciu OIPSI, au argumentat importanta accesarii fondurilor structurale pentru dezvoltarea sectorului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, din punctul de vedere al dezvoltarii afacerilor si cresterii competitivitatii IMM-urilor. Ei au prezentat si primul draft al Ghidurilor Solicitantului, document supus spre consultare publica pe site-ul MCTI.

Ghidurile vizeaza domeniul major de interventie dedicat "Sustinerii utilizarii tehnologiei informatiei si a comunicatiilor", pentru operatiunea "Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe" (cca. 9 milioane de Euro), precum si domeniul major de interventie "Dezvoltarea E-Economiei", cu operatiunile "Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru mangementul afacerilor" (cca. 20 milioane de Euro) si "Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri" (cca. 11 milioane de Euro).

Sumele alocate sunt destinate proiectelor ce vor avea ca beneficiari finali intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si organizatii non-guvernamentale (ONG-uri), acestea din urma putand accesa fonduri in cadrul operatiunii "Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe".

Prezenta la targ continua eforturile MCTI de pregatire a lansarii apelului de proiecte pentru Axa prioritara III - Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public, din cadrul Programului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) 2007 - 2013.

De asemenea, in perioada 19 - 23 noiembrie, OIPSI participa la o serie de alte evenimente destinate promovarii accesarii fondurilor structurale aferente sectorului IT&C cum ar fi Conferinte SolePAD organizate la Brasov si Cluj, Seminarul Regional "Oportunitati de finantare oferite de POS CCE ADR Muntenia", organizat la Sinaia precum si participarea prin stand propriu la targuri de profil - "Salonul Oportunitatilor Europene - Targuri de afaceri TIMM - Business Suport 2007", organizat la Cluj.

Sursa:MCTI

Vizualizări: 102