Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile structurale pentru sectorul IT&C, promovate in judetul Cluj

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zoltán Somodi, a participat, luni, 19 noiembrie, la Cluj-Napoca, la seminarul cu tema „Posibilitati de finantare prin fonduri structurale destinate sectorului IT&C”, organizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Cluj.

Secretarul de stat din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) le-a vorbit participantilor despre necesitatea si importanta accesarii de fonduri structurale pentru dezvoltarea Societatii Informationale, obiectiv prioritar, prevazut in Programul de Guvernare, in conformitate cu Agenda Lisabona si cu Strategia i2010.

Zoltán Somodi a amintit faptul ca pe site-ul MCTI s-a publicat pentru consultare Ghidul Beneficiarului pentru operatiunile ce vor fi lansate in perioada urmatoare.

Secretarul de stat a subliniat faptul ca MCTI isi doreste asigurarea unei rate cat mai mari de absorbtie a fondurilor, precizand ca, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), ministerul ii va sprijini pe potentialii beneficiari la completarea cererii de proiecte.

in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul CCI Cluj, Zoltán Somodi a anuntat ca pana in 10 decembrie a.c., MCTI va finaliza in cele zece comunitati clujene beneficiare ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere instalarea Retelelor Electronice ale Comunitatilor Locale. Acestea sunt: Marisel, Viisoara, Sanpaul, Suatu, Catina, Cornesti, Baisoara, Frata, Bobalna si Iara.

in total, in judetul Cluj, MCTI va informatiza 10 sedii de primarie, 10 sedii de biblioteci publice, 10 Puncte de Acces Public la Informatie si 14 scoli gimnaziale.

Costul echipamentelor de tehnologia informatiei si comunicatii cu care sunt dotate aceste locatii este 634.228 USD, incluzand instalarea lor si trainingul a doua persoane care vor asigura gestionarea retelei in fiecare comunitate, fiind vorba de un manager si un administrator IT.

in judetul Cluj, Retelele Electronice ale Comunitatilor Locale sunt realizate de consortiul Romtelecom SA - Sysware Systems Integration SRL, declarat castigator in urma licitatiei internationale competitive organizate de MCTI conform regulilor de achizitie ale Bancii Mondiale.

Sursa:MCTI

Vizualizări: 74