Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Criza refugiatilor: sprijin financiar pentru Grecia

Comisia Europeana a alocat miercuri 1,3 milioane de euro Greciei pentru achizitionarea a 90 de dispozitive de amprentare. Acestea vor fi utilizate pentru inregistrarea corespunzatoare a migrantilor la punctele de trecere a frontierei elene.

Pentru un schimb de informatii eficient intre statele membre, cele 90 de dispozitive de amprentare vor fi instalate la toate punctele de frontiera de pe teritoriul tarii, inclusiv in cele din insulele din Marea Egee de Est, si vor fi conectate la sistemul central EURODAC. Va fi astfel garantata functionarea eficienta a punctelor de acces (hotspot-uri) din insulele Lesbos, Chios, Leros, Kos si Samos.

Context

Aceasta asistenta financiara de urgenta din Fondul pentru securitate interna (ISF) face este parte din eforturilor Comisiei de a sprijini statele membre care se confrunta cu un aflux masiv de refugiati.

Pentru 2016, Comisia a prevazut asistenta financiara de urgenta, pusa la dispozitia tuturor statelor membre, in valoare totala de 55,9 milioane de euro prin programul ISF si alte 133 de milioane de euro prin Fondul pentru azil, migratie si integrare (FAMI). Aceste finantari reprezinta alocari in plus fata de alocarile ISF si FAMI prevazute initial pentru perioada 2014 - 2020.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 122