Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Implementarea bugetului UE din 2014 validata de Curtea de Conturi

Curtea Europeana de Conturi a emis marti, 10 noiembrie, un aviz favorabil conturilor Uniunii Europene pentru al optulea an consecutiv. Conform Curtii, nici veniturile si nici cheltuielile administrative efectuate in 2014 nu sunt afectate de erori semnificative. Rata generala de eroare in ceea ce priveste platile a scazut pentru al doilea an consecutiv, ajungand la 4,4% in 2014.

Vicepresedintele Comisiei Europene responsabil de buget si resurse umane Kristalina Georgieva a declarat: „Banii UE sunt banii cetatenilor nostri si suntem datori fata de acestia ca fiecare euro sa fie cheltuit cu chibzuinta. Impartasim opinia Curtii ca noile realitati impun noi actiuni. Comisia depune eforturi sa alinieze bugetul la prioritati si sa il axeze pe rezultate, precum si sa consolideze controalele.”

Context

Auditorul independent al UE, Curtea Europeana de Conturi, publica un raport anual care evalueaza implementarea bugetului Uniunii in anul anterior. Parlamentul European ia in considerare acest raport la momentul in care decide sa aprobe sau sa respinga modul in care bugetul Uniunii a fost cheltuit intr-un anumit an (procedura de descarcare bugetara).

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 99