Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

700 mil euro, finantare europeana pentru Regiunea Nord-Est

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - dl. László Borbély, Directorul General al Autoritații de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuințelor - dl. Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est - dl. Dragos Benea si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est - dl. Constantin Apostol, au lansat astazi, la Piatra Neamt, la nivelul Regiunii Nord-Est, Programul Operațional Regional 2007 - 2013. Astfel, 724,09 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Nord-Est pentru perioada 2007 - 2013.

Regiunea de dezvoltare Nord-Est beneficiaza de cea mai mare alocare financiara prin Programul Operațional Regional, 724 milioane Euro pentru perioada 2007-2013. Sunt fonduri importante pe care sper ca regiunea va reusi sa le acceseze integral, mai ales ca este cea mai puțin dezvoltata. Repartizarea fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional s-a realizat astfel incat sa sustina dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor Romaniei, acordand in acest scop prioritate zonelor mai slab dezvoltate, pentru a impiedica cresterea disparitatilor economice si sociale. Cei care solicita finanțare trebuie sa se asigure ca au capacitatea de a implementa proiectele propuse si ma refer in primul rand la resursele umane. Deasemenea, proiectele trebuie sa se incadreze in viziunea strategica de dezvoltare a regiunii”, a declarat Dl. Ministru László Borbély cu ocazia lansarii.

„Luand in considerare indicatorii de dezvoltare socio-economica si nivelul ridicat de absorbtie a fondurilor de pre-aderare, s-a stabilit pentru Regiunea Nord-Est cea mai mare alocare financiara, reprezentand 16,32 % din totalul fondurilor derulate prin acest program. Acest fapt ne motiveaza si ne responsabilizeaza in acelasi timp. ADR Nord-Est incurajeaza potentialii beneficiari sa depuna proiecte cu o fundamentare clara, cu obiective realiste si sa lucreze cu specialisti pregatiti si motivati pentru implementarea lor, pentru a asigura un nivel ridicat de absorbtie a fondurilor derulate. ” a declarat Directorul General al ADR Nord-Est, Dl. Constantin Apostol cu aceeasi ocazie.

Programul Operațional Regional reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanțeaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va implementa acest program in Regiunea Nord-Est, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la minister - in calitate de Autoritate de Management la ADR Nord-Est - in calitate de Organism Intermediar pentru POR.

Contact: Gabriela Bobeanu, Directia Comunicare si Promovare Regionala din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, tel: 0233.224.167 e-mail: gbobeanu@adrnordest.ro; Anuța Iuga, Biroul de Presa al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuințelor, tel: 0749.198.035, e-mail: anuta.iuga@mdlpl.ro

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 103