Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano-bulgara: 30 de milioane de euro disponibili pana pe 15 martie 2016 pentru noi cereri de finantare

Fonduri europene nerambursabile in valoare de 30,4 de milioane de euro sunt disponibile pentru noi proiecte de cooperare romano-bulgara. Este vorba despre cel de al doilea apel de proiecte pentru Axa Prioritara 4 (“O regiune calificata si incluziva”) si Axa Prioritara 5 (“O regiune eficienta”) a Programului de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania-Bulgaria (2014-2020). Cererile de finantare se pot depune pana la data de 15 martie 2016.

Descarca Pachetul aplicantului

De asemenea, odata cu lansarea apelului, au fost aprobate primele 36 de proiecte soft, cu o valoare totala de aproximativ 25 de milioane de euro, selectate spre finantare dupa primul apel de proiecte.

Descarca lista proiectelor selectate

* * *

Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeana (CE) pe 12 februarie 2015 si are un buget de 258,4 milioane de euro, din care 215,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR). Aria eligibila este formata din 7 judete din Romania (Constanta, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi) si 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

Cele 5 axe prioritare (cu exceptia celei de asistenta tehnica) finanteaza proiecte in domeniul transportului durabil, protectiei mediului, promovarii adaptarii la schimbarile climatice, prevenirii si managementului riscurilor, promovarii ocuparii fortei de munca si consolidarii capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a actorilor relevanti din aria eligibila.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 126