Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Romania - Serbia 2014-2020: Ghidul solicitantului, in consultare publica pana pe 30 iulie 2015

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management a Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, a lansat spre consultare publica, pe 17 iunie 2015, propunerea de Ghid al solicitantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia.

In acest context, partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a ghidului, iar opiniile si contributiile la imbunatatirea acestor documente sunt asteptate, pana la data de 30 iulie 2015, pe adresa de e-mail:ipacbc@brct-timisoara.ro.

Descarca Propunerea de Ghid

Pentru mai multe detalii consultati site-ul programului www.romania-serbia.net.

Programul Interreg – IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Serbia continua finantarea cooperarii transfrontaliere in zona de granita romano-sarba, prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene si al guvernelor celor doua state.

Aria eligibila a viitorului Program este constituita din judetele Timis, Caras Severin si Mehedinti (din Romania) si districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

Bugetul total al programului va fi de 88.124.999 euro, din care 74.906.248 euro reprezinta finantare nerambursabila din fondurile Uniunii Europene. In perioada 2014-2020, vor putea fi finantate proiecte pe 4 axe prioritare, in domeniile promovarii ocuparii fortei de munca si serviciilor pentru o crestere favorabila incluziunii - 18 milioane de euro, protectiei mediului si managementului riscurilor - 21 milioane de euro, mobilitatii si accesibilitatii sustenabile - 21 milioane de euro si atractivitatii pentru turism sustenabil - 18 milioane de euro.

Romania indeplineste in continuare rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Biroului de Integrare Europeana - Guvernul Republicii Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timisoara, in cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara, fiind sprijinit de Antena STC stabilita la Vršac, Republica Serbia. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Autoritatea de Management.

Primul apel pentru propuneri de proiecte urmeaza sa fie lansat in cea de-a doua jumatate a anului 2015.


Sursa: MDRAP

Vizualizări: 208